Tramplein 7 - 1441 GP Purmerend - +31 299-423713 - 06-48519177 - carex1@xs4all.nl

Autobanden

Wij werken binnen Carex Autoservice alleen met A-klasse autobanden. Dit voor zowel de zomerbanden als de winterbanden. Wij leveren geen B- of C klasse autobanden. Ook de fabrieken bij wie wij de autobanden kopen, leveren ook geen B- of C- klasse zomer- als winterbanden.

Carex Autoservice heeft een groot assortiment autobanden van topkwaliteit in voorraad. Mochten wij toch uw banden niet op voorraad hebben liggen, dan bestellen wij deze direct en hebben wij deze binnen 24-uur binnen.

Verschil tussen de zomerbanden & de winterbanden

De winterbanden zijn soepeler onder koude omstandigheden. Dit komt omdat de band op een andere manier is opgebouwd in vergelijking met de zomerband. Denk bijvoorbeeld aan het profiel, maar ook aan de eigenschappen van het materiaal waar de winterband uit bestaat. Het materiaal van de winterband is soepeler bij lage temperaturen door de samenstelling van het rubber van de band. De zomerband daarentegen zijn minder soepel. Let op: het is een misvatting dat winterbanden alleen onder een auto geplaatst moet worden wanneer het sneeuwt. Winterbanden zijn ook veilig op de weg tijdens de kou, ijzel en bij een nat wegdek. Hierdoor rij je niet alleen veiliger wanneer je op de weg bent, maar ook bij het remmen. Met zomerbanden zou je remweg langer zijn.

Wanneer moet ik mijn banden omwisselen?

Als je nieuwe winterbanden wilt hebben, dan is de beste tijd om dit al in november aan te geven.
Wanneer je nieuwe zomerbanden moet hebben, kom dan langs in februari/maart.

“Geef in November al aan dat je winterbanden nodig hebt, en in Maart je zomerbanden”

Hoeveel kost het omwisselen?

Wanneer je bij Carex nieuwe banden koopt, doen wij het omwisselen helemaal gratis.

background image background image